Edit Content

Menu

Sådan virker Orderly
Fordele ved Orderly
Priser
Hvad er en Nærboks?
Orderly’s Shop
Q&A
Blog & artikler

Genbrugsindekset 2022 – hvordan kan vi genbruge endnu mere?

Genbrugsindekset 2022 - hvordan kan vi genbruge endnu mere?

DBA har for 8. år i træk udgivet Genbrugsindekset, som undersøger danskernes genbrugsvaner. Igen i år er det opløftende læsning. Danskerne har taget klimaudfordringen til sig og genbruger som aldrig før. Det er faktisk kun 7% af danskerne, som ikke finder gode genbrugsvaner vigtige for at skabe et mere bæredygtigt samfund.

 

46% af danskerne er mere bevidste om at købe brugt fremfor nyt (op fra 33% i 2017) og hele 85% af danskerne synes, at gode genbrugsvaner spiller en vigtig rolle ift. at skabe et bæredygtigt samfund.

 

Det er især de unge som har taget genbrug til sig. 90% af de unge har handlet genbrug inden for det seneste år og 27% af de varer, som de købte var brugt fremfor nyt. Det er imponerende tal.

 

Hvordan kan vi sammen genbruge endnu mere?

 

 

Selvom udviklingen i indekset er positiv læsning er der en bagside: det er stadig kun halvdelen af danskerne som solgte noget som helst i 2021. Og de 50% inkluderer de af os, som kun har solgt én ting fx en iPhone eller en cykel på et helt år. Andelen af danskerne, som systematisk sender de ting videre, som de ikke længere har brug for er derfor væsentlig lavere.

 

 

DBA har i indekset spurgt ind til de største barrierer for at sælge sine ting i 2022:

  • Tidskrævende at oprette en annonce og skrive info om, og tage billeder af, varen – 31 %
  • Tidskrævende at svare på henvendelse fra potentielle købere – 28 %
  • Besværligt at sende varen -26 %
  • Svært at vurdere, hvad jeg skal tage for min vare – 24 %
  • Vil hellere forære det gratis væk – 20 %
  • Bryder mig ikke om at få besøg af fremmede i mit hjem – 14 %
  • Ikke lide at forhandle om prisen – 13 %
  • Nervøs for om køber er utilfreds med købet – 13 %
  • Bange for at blive snydt af køber – 12 %
  • Er ikke kommet i gang med det endnu, men vil gerne – 6 %

 

Potentielle sælgere finder det med andre ord for tidskrævende, besværligt eller forbundet med for stor opfattet usikkerhed at sælge deres ting.

 

I Orderly er vores mission at gøre det lige så nemt at købe brugt som at købe nyt. Samtidig skal det være lige så let at sælge som eksempelvis at pante sine flasker. På den måde kan vi forhåbentlig få langt flere gode ting ud af folks kældre og lofter og ud til nye glade ejere. Vores løsning fjerner direkte 7 af de 10 grunde til ikke at sælge brugt, så forhåbentlig vil vi de kommende år se genbrugsandelen stige endnu mere i genbrugsindekset. Nu er der i hvert fald færre undskyldninger for ikke at gøre det 🙂

 

Se hvordan du nemt sælger brugte ting online via Orderly eller find selv gode bruge ting fra tidligere ejere i vores shop.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *